Nosztalgiáztam és ez lett az eredménye.. elővettem a feledésbe merült méteres kalácsot, régen sokat volt terítéken, aztán feledésbe merült, most meg előkerült, finom, mutatós és elronthatatlan. Szerintem mindenkinek meg van a maga méteres receptje..
Én így készítem: 5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral habosra kevertem, közben 1 dl melegvizet és 1 dl étolajat felváltva csepegtettem bele.
25 dkg lisztet, 3/4 csomag sütőport és az 5 tojás habját belekevertem.
A masszát kettéosztottam, fele sárga marad, másik felébe 1 kanál kakaót kevertem, 2 őzgerincformába tettem a masszát, én a formát sütőpapírral béleltem, és 200 fokon készre sütöttem.
Krém: 1 csomag puncspudingot, 2 dl tejben elkevertem, hozzáadtam, 1 evőkanál cukrot és összefőztem. 15 dkg porcukorral, 25 dkg vajat habosra kevertem, hozzáadtam a kihűlt pudingot, 1 csomag vaníliás cukrot és 4 evőkanál finom rumot.
Tésztát felszeleteltem és egy sárga tészta, krém, egy kakaós tészta, krém ezt ismételve összeraktam, csokival bevontam, ferdén szeletelve tálaltam.