Gyerekkoromba drága nagyikám, minden ünnepre sütött linzert, olyan természetes volt, ahogy készültek az illatos karikák, belekerült a lekvár és nagyon finom omlós volt.
Vendégségbe voltunk, hát az én unokáim, rendesen pusztították a sógornőm linzerét, akkor elhatároztam, hogy én is sütök.
Keresgéltem a receptek között és ezt találtam, régi recept, nagyon finom, most hétvégén újabb adagot készítek, mert nagyon sikeres volt.
Hozzávalók: 45 dkg liszt, 30 dkg ráma, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 3 tojássárgája, 2 tojásfehérje, 2 citrom leve, 1 vaníliás cukor. A hozzávalókat gyorsan összedolgoztam, 2 órára hűtőbe tettem, majd kétfelé vettem a tésztát, kinyújtottam kb. 3 mm vastagra és két fajta formát készítettem, a felsőt olyan formával nyomtam ki aminek hiányzik a közepe, oda került a lekvár.
200 fokos sütőbe készre sütöttem. A lyukas formákat sütés előtt tojásfehérjével kentem meg. Gyorsan kész van a tészta vigyázni, kell, hogy ne süssük túl sötétre, kihűlt tészta alsó lapjára meggylekvárt tettem, rá a tetejét és már fogyasztható is.
Először még picit ropogós a tészta, aztán pár óra múlva már finom omlós lesz, sokáig elállna, ha hagynák, de szerencsére nincs ideje megöregedni.