Gesztenyés szelet /ahogy én készítettem, ötletet Böbsi gesztenyés kockája adta/
6 tojás fehérjét felvertem habnak, amikor kemény darabos lett a hab 6 evőkanál cukrot adtam hozzá, majd 6 tojás sárgáját és az 1dl étolajat, végül 6 evőkanál réteslisztet fél csomag sütőporral és másfél evőkanál kakaóval összekevertem és óvatosan a masszába kevertem./ezt már nem géppel/
A tésztát megsütöttem (közepes tepsi) én 150 fokon kb. egy óra.
Amikor kihűlt kettévágtam.
Krém:
2 cs gesztenye massza
25 dkg margarin
15 dkg cukor
rum
Cukrot a margarinnal, gesztenye masszával habosra kevertem.
4 ek réteslisztet, 1vanílíáscukrot, fél liter tejet összefőztem.
Amikor kihűlt belekevertem a vajas gesztenyés krémbe, és hozzáadtam a rumot ízlés szerint és még géppel kevertem jó könnyű habosra.
A kész krémet: tészta, krém, tészta, krém /egy harmadot a tészta közé a többit a tetejére/ kentem
6dl OKÉ tejszínt felvertem habnak
1 evőkanál zselatint/Horváth Rozi félét/ 1dl tejbe felolvasztottam/forrni nem szabad/ és langyosan a tejszínbe kevertem géppel és a krémre simítottam.
Isteni finom, könnyű, habos, csak ajánlani tudom.
Gesztenyés szelet marisom módra..
2007.03.01. 21:10 marisomm
4 komment
Címkék: krém piskóta sütemény
A bejegyzés trackback címe:
https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr536210061
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Krisszta 2007.03.01. 21:22:58
Nagyon szeretem!:D
marisom 2007.03.01. 21:46:56
na talán..
betty 2008.05.06. 14:09:27
Ballagásra megcsinálom.
fegari 2009.02.20. 19:35:19
Húúúú...ez nagyon finomnak tünik.Holnap kipróbálom....