HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Ilona szelet marisom módra..

2007.03.02. 21:57 marisomm

Ilona szelet


40 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojás, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag szalalkáli , tej szükség szerint.


Liszttel elmorzsoljuk a margarint, a szalalkálit egy kevés tejben feloldjuk, és úgy adjuk a liszthez, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk és a nagy sütő tepsi hátulját megkenjük vékonyan rámával és megszórjuk liszttel, kinyújtjuk a tésztát, és 200 fokon megsütjük.


3 tojásból, 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál liszttel piskótatésztát sütünk, akkora méretűt, mint a fenti tepsi. 3 cm-nél ne legyen vastagabb.


Krém


5 evőkanál liszt, 0,5 l tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor ezt összefőzzük, mindaddig, míg egész sűrű nem lesz, ha kész 2 tojás sárgáját belekeverünk, félretesszük hűlni, néha megkeverjük.


30dkg ráma, 25 dkg cukor habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt lisztes keveréket, majd jól összedolgozzuk lehetőleg géppel habosra, közbe adagoljunk hozzá 1/2 dl finom rumot.


Összeállítás: barna lap a krém felét rákenjük, piskóta ezt bőségesen meglocsoljuk rummal, rákenjük a krém másik felét és ráhelyezzük a barna lapot.


Csoki máz: 10 dkg Katica tej tortabevonót, 8 dkg rámát lassú tűzön felolvasztjuk teljesen simára, 1-2 percet kicsit főzzük nagyon lassú tűzön, majd a tésztára kanalazzuk, és simára simítjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé krém piskóta sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr396210060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása