HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Zsúrkenyér marisom módra..

2007.03.30. 21:42 marisomm

Zsúrkenyér

50 dkg finomliszt, 5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 2 evőkanál cukor, 2,5 dkg só, 2,5 dkg élesztő, 2, 5 dl tej.

Tejet meglangyosítom, majd hozzáadok egy kevés cukrot, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadok két kanál lisztet, összekeverem és megvárom, míg felfut az élesztős liszt.
Előkészítem a többi hozzávalót, /a lisztet én mindig megszitálom/ a felfutatott élesztőt is, hozzáadom, és jól kidolgozom kb. 20 perc alatt kész, majd letakarva duplájára kelesztem, ez kb. másfél óra.

A megkelt tésztát két részre osztom, két kis gombócot formálok lazán belőle, pihentetem 20 percet, majd pihentetés után kis rudakra sodrom, vajazott tepsire teszem pihenni 20 percet, pihentetés alatt letakarom, a sütőt 200 fokra állítom, ha kész a sütő a tésztát tojássárgája tej keverékkel lekenem, és készre sütöm. 20-25 perc alatt készül el.

A tészta kenyérsütőben is elkészíthető, akkor mindent bele az üstbe, dagasztó program 1 óra 30 perc alatt kész, majd, tovább ugyan úgy, a hogy fönt leírtam.

Lehet sütéshez sajtot rászórni, vagy magokat, lehet a tésztát ízesíteni sajttal, vagy zúzott foghagymával nagyon finom.. a szendvicsnek is különös ízt ad.

Szólj hozzá!

Címkék: kenyér kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr956210038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása