Babpörkölt marisom módra..
Zöldbab minden mennyiségben.. hiszen most van a szezonja.. nálunk mindenkinek meg van a maga babos kedvence a családban, de egyben egyetértünk a babpörkölt az a csúcs..
Friss zsenge zöldbabot nagyon vékony hosszúkás formára szeletelünk, egy nagy fej hagymát apróra kockázunk. Lábasba olajat teszünk, / azért nem írom, hogy mennyit, mert ez mindig attól függ ki mennyire, főz zsírosan / megforrósítjuk, beletesszük az összevágott hagymát, megdinszteljük, és amikor kezd színe lenni, teszünk rá finom őröltpaprikát, vigyázzunk meg ne égjen és már tesszük is utána a zöldbabot, és három-négy nagy gerezd zúzott fokhagymát. Sózzuk, kevés vízzel felengedjük / ez kb 1 dl / puhára főzzük és mikor már a zöldbab megpuhult, nyakon öntjük egy fél liter finom tejföllel,
összeforraljuk, és nyam.. finom friss kenyérrel tálaljuk.