Darálós keksz marisom módra..
Szeretem a krém nélküli, csak olyan rágcsálni való süteményeket is.. szeretem, ha van mire rájárni.. dobozba sokáig friss marad.. ha marad..
Biztos emlékeztek, arra a formára, amit a húsdarálóra kellet rátenni és azon áttekerni a tésztát, majd megsütni,
na ilyenhez jött kedvem az unokák nagy örömére.
25 dkg margarint, 25 dkg cukorral habosra kevertem,
4 egész tojást egyenként hozzáadtam,
reszeltem hozzá bőven citromhéjat, tettem bele vaníliát, pici sót,
70 dkg lisztet, amihez 1,5 csomag sütőport adtam, ezeket összedolgoztam,
kemény tésztát kaptam, és hidegen pihentettem.
Akár előző nap ellehet készíteni a tésztát.
A húsdarálóra felszereltem a kekszformát, majd átnyomtam ezen a tésztát.
Gyengén zsírozott tepsire tettem a rudakat és
200 fokon világosra sütöttem,
gyorsan készült..
volt is segítségem..
isteni illat járta be a lakást, és csak úgy kínálta magát..
fogyott is rendesen.
Jó munkát, majd jó étvágyat!