Kenyér, kenyér és kenyér..
Rozskenyér marisom módra..
Igyekszem változatos kenyér receptet kitalálni.. ez a kenyerem az egyik kedvencem.. ezt nem lehet elrontani.
5 evőkanál BL 80 fehér kenyérliszt, egy evőkanál RL 190 teljeskiőrlésű rozsliszt, és BL 55 sima fehérlisztből annyi, hogy együtt fél kg legyen a liszt mennyisége, 2 kanál só / teásnál kisebb, mokkásnál nagyobb amit használok / pici cukor, 2 dkg élesztő, 3 dl víz, és csepp olaj.
Kidolgozás, kelesztés
formálás
sütőformába teszem, átsimítom vízzel, kelesztem légmentesen egy nagy zacsiba kb 30 percet. Kicsit lespriccelem vízzel, majd 200 fokos gőzős / egy kis tálba teszek vizet a sütő aljába / sütőbe teszem és kb 35 perc alatt készre sütöm, ahogy kiveszem, letakarom, meghallgatom ahogy a kenyér muzsikál.. ahogy a repedések keletkeznek rajta, természetesen nem hallgathatom el a friss kenyér illatát sem, lakás minden zegzugát bejárja, mindenkivel incselkedvén, hogy elkészültem, gyere a sercli téged vár..
ilyen megvágva