Túróval töltött zsemlék.. ahányszor megemlítjük mindig apukám, jut eszünkbe.. becsületére legyen mondva nagyon finom túrós zsemlét készített.. előre szólt az unokáknak.. valahogy ez megmaradt az Ő emlékének.. szegénykém már nem lehet köztünk.. nagyon rég nem készült túrós zsemle.. aztán most megtörtem a csendet és készült az emlékek alapján.. csak most már marisom módra..
Előző nap készültek a zsemlék a receptet már előbb beírtam..
Töltelék: 50 dkg túró, 3 egész tojás + 1 fehérje, 25 dkg cukor, 5 dkg vaj, pici só, reszelt citromhéj, mazsola, vaníliás cukor, 2 evőkanál búzadara, 2 evőkanál tejföl.
Vajat, tojássárgáját, cukrot habosra kevertem, majd hozzáadtam a többi hozzávalót.
A zsemlék tetejét levágtam, belsejét kiszedtem, tejbe áztattam, kinyomtam és töltelékhez kevertem.
A tojásfehérjét felvertem habnak a masszához, adtam.
Fél liter tejet meglangyosítottam, feloldottam benne egy vaníliás cukrot, zsemléket belemártottam, majd vajazott tepsibe helyeztem és megtöltöttem a túrós masszával.
Visszatettem a zsemlék tetejét, egy evőkanál tejfölbe elkevertem egy tojássárgáját és egy evőkanál porcukrot, majd ezzel megkentem a zsemléket, a maradék tejet a tepsibe öntöttem és 200 fokos sütőbe készre sütöttem.
Nagyon finom volt, csak ajánlani tudom, gyakrabban fogom készíteni, nagyon ízlett a családnak.