HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Spagetti bolognai raguval marisom módra..

2008.05.04. 06:59 marisomm

Sok variációba olvastam már a bolognai spagettiről, ez a recept, amit mi szeretünk sok mindenben, eltér a megszokottól, igaz, hogy nem mindig ez készül az én konyhámba sem.. na de most a négy napos ünnepre való tekintettel.. szóval megadtam a módját, csak úgy marisom módra..

Hozzávalók: fél kg spagetti tészta, tíz dkg füstölt tarja, sárgarépa, kettő vöröshagyma, zeller, vaj, húsz dkg sovány darált marhahús, húsz dkg sovány darált disznóhús, három db csirkemáj, három dl húsleves, egy dl fehérbor, egy dl paradicsompüré, só, szerecsendió, sajt kétféle: általában az egyik füstölt sajt, mennyiség egyéntől függő.

Tíz dkg füstölt tarját, kettő fej vöröshagymát, egy szép szál sárgarépát, egy darab zellert, jó apróra összevagdalok, vajon megdinsztelem.

Húsz dkg marhahúst, húsz dkg disznóhúst vajon megpirítok, felöntöm egy dl száraz fehérborral, és lassan forralom, ha elfőtte a levét, összeöntöm a zöldséges tarjával.

Összekeverem és felöntöm három dl húslevessel, hozzáadok egy dl finom házi paradicsompürét, lassan forralom, hagyom, hogy elforrja a levét, olyan jó szaftja legyen.

Három csirkemájat apróra összedarabolok és a majdnem kész raguhoz, adom, összerottyantom, szerecsendiót reszelek bele, a kész raguhoz a kifőtt tésztát hozzáadom, összekeverem, kétféle sajttal tálalom, feltétlenül teszek hozzá füstölt sajtot is.

Szólj hozzá!

Címkék: máj zöldség sajt tészta marhahús főétel sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr126209941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása