Imádom a joghurt gyümölcsös változatát.. olvasmányaim során számtalan egészségre gyakorolt pozitív hatását ismertem és tapasztaltam meg, de arra is rájöttem, hogy sok mesterségesen előállított anyagot használnak hozzá. Blogolás közbe olvastam a készítésről, aztán beért a gondolat, számot vetettem, van friss házitej, rengeteg gyümölcs és általam elismert egyéb adalékanyag, majd neki álltam.. bár hamarabb szántam volna rá magamat..
Annyira egyszerű, 1 liter tejet felforralok, lehűtöm kb 40 - 50 fok körüli hőmérsékletre, teszek hozzá két evőkanál joghurtot az előzőből, pár óra alatt kész, kihűl és irány a hűtő. Legelső alkalommal üzleti natúrjoghurtot használtam és élőflórásat. Fontos a steril, tiszta munka.
Ahogy én fogyasztom.. idény gyümölcs+búzacsíra, semmi édesítés. Mihez használom? Minden salátához, kenyér sütéshez, reggelihez, vacsorához, főzelékhez, hiszen csupa jót tapasztaltam és olvastam róla.