Csípős húsgombócok marisom módra..
Egy kis indiai íz.. ugyan nem jártam még Indiába, de barátaink hosszú hónapokon keresztül kint éltek és még mindig visszajárnak, először náluk ettem, aztán én készültem valami különlegeset készíteni és nekiálltam. A fűszerek kavalkádja és az az íz világ ragadott meg, amit a fűszerek merész használata idézett elő.
1 kg darált húshoz adtam egy teáskanál őrölt: borsot, szegfűborsot, fahéjat, sót, garam masalát, chilit. Belenyomtam 5 gerezd fokhagymát, egy csomag zöldhagymát összeaprítottam, pár szál koriender zöldet is. Jól összedolgoztam, gombócokat formáltam és olajban kisütöttem.
Nyálcsorgató illatok terjengtek a levegőben, én ezt most hidegtálhoz készítettem, de ettem már joghurtos barnamártásos, belefőzött variációban úgy is nagyon finom volt.
Garam masala a következőkből áll: szemes fekete bors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, a fűszereket megpirítják attól barnás a fűszerkeverék színe.
Ha ezeket, a fűszereket használjuk, akkor vigyázni kell a sózással, mert a fűszerek mennyisége miatt kevesebb sóra van szükség.