HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Croissant marisom módra..

2008.11.30. 21:55 marisomm

Már sokszor elhatároztam, hogy elkészítem a franciák kedvenc reggeli csemegéjét a croissant, kihívások kedvelőinek tudom ajánlani és természetesen azoknak, akik szeretik a finom ízletes leveles tésztát. Nem nehéz elkészíteni, csak az időt kell rászánni, a hajtogatás miatt egy kicsit időigényes, de csak időigényes és nem munkaigényes, viszont meghálálja a rászánt időt, mert nagyon finom omlós, könnyű és nagyon hasonlít az igazira. A receptet én saját magam alkottam, ezért külön örültem mikor elkészült és megkóstoltam az eredményt, most csak natúr, töltelék nélküli készült, de a következő már valamivel töltött lesz.

Íme a recept: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 egész tojás, 2,5 dkg élesztő, só ízlés szerint, pici cukor. Szokásos módon készítettem tésztát, dagasztottam, kelesztettem.

Kb 1 óra elteltével a szépen megkelt tésztát, jól átgyúrtam, kinyújtottam, és 25 dkg hideg margarint, szeleteltem a téglalap alakúra nyújtott tészta egyik felére, ráhajtottam a tészta másik felét, kicsit lenyomkodtam és újból téglalap alakúra nyújtottam a tésztát, majd harmadolva egymásra hajtottam, így három réteget kaptam, lisztezett tálcára és 20 percre a hűtőbe tettem letakarva a tésztát. Ezt a folyamatot háromszor ismételtem meg.

Kinyújtottam köralakra, negyedelve 16 db-ra osztottam el, a szélesebb részénél kezdve felsodortam, egy kanál tej és 1 tojássárgája keverékével kentem meg, kelesztettem kb fél órát és 200 fokon légkeveréssel készre sütöttem.

2 komment

Címkék: péksütemény kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr816209908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ibi61 2008.12.01. 19:21:45

Szia juj nagyon tettszik az oldalad majd ide fogok jönni lesni egy pár kajcsi receptér :)

Ildikó 2009.06.30. 22:02:28

Hello Szeretném megkérdezni,hogy a tésztát a margarinnal egyszer kell megkenni ugye?,csak a hajtogatást kell ismételni. Amugy nagyon tetszik az oldalad :) és a receptek.
süti beállítások módosítása