HTML

marisom receptjei

Friss topikok

mézes figurák marisom módra..

2008.12.19. 21:20 marisomm

Közeledik a karácsony .. nem múlhat el illatos, finom, puha mézes figurák nélkül, könnyen elkészíthető és ami nem utolsó szempont nem keményedik meg sütés után azonnal fogyasztható, nem kell várni míg megpuhul.

Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 2 egész tojás ,25dkg langyosított méz,2 dkg szalalkáli,1 dkg szódabikarbóna, 1 tasak mézes fűszerkeverék,1 evőkanál zsír,2,5 dl forralt tej, 6 evőkanál baracklekvár, 1 kg liszt.

Habhoz: 20dkg porcukor és egy tojásfehérje.

A hozzávalókat egy tálba rakjuk, kivéve a tejet, a szódabikarbónát és a szalalkált. A lisztből 80 dkg-át kell felhasználni. A tejet fellangyosítva két felé osztani, az egyikbe a szódabikarbónát a másikba a szalalkálit felfuttatni, majd a 80 dkg liszthez önteni és jól elkeverni az egészet. Tetejét megszórjuk liszttel és egy napig állni hagyjuk.

Másnap a maradék 20 dkg lisztet hozzágyúrni, 3 gombócot formálni belőle, 0,5 cm vastagra nyújtani, formával kiszúrni, tetejét megkenjük tojássárgával és 200 fokon sütjük, és még melegen díszitjük.

Nagyon sokáig puha marad!

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr816209905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása