HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Sacher torta marisom módra..

2008.12.27. 07:09 marisomm

Bécsi kirándulás alkalmával láttam, hogy a Filharmonikusok utcájában lévő Hotel Sacher kávéháza előtt hosszú sorokba álltak a turisták, hogy felszabaduljon egy asztal, és valamilyen finom bécsi kávé különlegességgel együtt, megkóstolhassák ezt a világhírű tortát.

Ez a torta egy Metternich herceg asztalára készült édesség. Természetesen mi is vettük az erőt a sorbaálláshoz, hogy megkóstoljuk ezt a sokat dicsért finomságot.

Hm.. nagyon finom volt.. kezembe került a recept.. és gondoltam egyet..

Íme a recept:

15 dkg finom étcsokoládét gőzfürdő fölött felolvasztottam, 15 dkg vajat habosra kevertem 10 dkg porcukorral és hozzáadtam a felolvasztott csokoládét, habosra kevertem és egyenként belekevertem 6 tojássárgáját. A tojások fehérjét 5 dkg cukorral nem túl kemény habbá vertem, 15 dkg lisztbe tettem egy pici sót, majd a csokis vajas krémbe beledolgoztam a habot és a lisztet.

24 cm-es tortakarikát kivajaztam, belesimítottam a krémet és 180 fokon készre sütöttem.

A kihűlt tortakarikát kettévágtam és megkentem finom sárgabarack lekvárral, néhány órára hideg helyre tettem.

15 dkg csokoládét, 15 dkg porcukrot, 1 dl vízbe folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főztem, akkor jó mikor a kanalat egyenletesen vonja be a csokoládé és nem túl folyós.

Bevontam a tortát mázzal, feldíszítettem tejszínnel és úgy kínáltam.

Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom torta különlegesség.

2 komment

Címkék: csokoládé torta lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr106209903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mimoooo 2008.12.27. 10:32:08

Én is pont ezt csináltam :)

¤.¤ViDa¤.¤ 2009.01.16. 20:04:57

ez nagyon jól néz ki...mmmmm:)
süti beállítások módosítása