Terveztem, hogy sütök egy kis sósat így szilveszter előtt, sajtos keksz tésztája nagyon finom, így gondoltam, hogy ilyen formába is elkészítem.
Íme a recept:
1 kg liszt, 2 egész tojás, 1 sütőpor, 32 dkg vaj, vagy margarin, 20 dkg reszelt sajt, 3 dkg só, 2 dl tejföl. Könnyen nyújtható tésztát kell készíteni, amit a tejföl mennyiségével lehet jól alakítani. A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a vajat és a liszt keverékét, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összedolgozzuk és már süthető is. Én, ha kicsit cifrázom, akkor kevés olajon szezámmagot világosra megpirítom, és azt is a tésztába gyúrom, és úgy sütöm ki. Most nem tettem hozzá szezámmagot. Mivel rúdnak készült, kinyújtottam, tetejét megkentem tojássárgájával, megszórtam sajttal és 200 fokon megsütöttem.
Erről a receptről tudni kell, hogy alufóliába csomagolva nagyon sokáig friss marad.