HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Sajtos keksz, rúdnak elkészítve marisom módra..

2008.12.29. 06:16 marisomm

Terveztem, hogy sütök egy kis sósat így szilveszter előtt, sajtos keksz tésztája nagyon finom, így gondoltam, hogy ilyen formába is elkészítem.

Íme a recept:

1 kg liszt, 2 egész tojás, 1 sütőpor, 32 dkg vaj, vagy margarin, 20 dkg reszelt sajt, 3 dkg só, 2 dl tejföl. Könnyen nyújtható tésztát kell készíteni, amit a tejföl mennyiségével lehet jól alakítani. A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a vajat és a liszt keverékét, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összedolgozzuk és már süthető is. Én, ha kicsit cifrázom, akkor kevés olajon szezámmagot világosra megpirítom, és azt is a tésztába gyúrom, és úgy sütöm ki. Most nem tettem hozzá szezámmagot. Mivel rúdnak készült, kinyújtottam, tetejét megkentem tojássárgájával, megszórtam sajttal és 200 fokon megsütöttem.

Erről a receptről tudni kell, hogy alufóliába csomagolva nagyon sokáig friss marad.

2 komment

Címkék: sajt sós-sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr46209902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gigína 2009.01.01. 14:20:21

Húú nagyon jónak tűnik!

marisom 2009.01.06. 05:34:38

Gigina nagyon finom is volt!
süti beállítások módosítása