Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy kiflit kéne sütni. Olyan igazi ropogóst, de belül mégis finom foszlós legyen, ahogy gyerekkoromban ettem..
30 dkg kenyérliszthez adtam, 10 dkg fehér tönkölylisztet, 10 dkg finomlisztet, egy evőkanál búzacsirát, 2,5 dl tejet, 15 dkg kovászt, csipet élesztőt, egy tojást, egy teáskanál sót, egy teáskanál citromlevet és egy csapott evőkanál házi zsírt. A hozzávalókat összedolgoztam, kelesztő tálba tettem. 30 perc pihenés után jól átdolgoztam a tésztát és a sorsára hagytam. Amikor szépen megkelt akkor lazán átgyúrtam, majd 10 egyenlő részre osztottam, gombóccá formáltam, kb.15 percet hagytam pihenni. Kézzel egyenként kerekformára nyújtottam, feltekertem, zsírozott tepsire tettem, és ráborítottam egy másik tepsit, hogy befedjem, kelesztés után lespricceltem vízzel és 200 fokos sütőben készre sütöttem.
Nagyon finom, kívül ropogós, belül könnyű, foszlós lett a tésztája.