Hájas pogi vagy bármilyen süti:
50 dk liszt,25 dk háj,1 ek tejföl,1kk cukor, 1 kk só / a pogihoz édes tésztához kevesebb/,2 dk élesztő,1 tojás.1 dl tej az élesztőhöz.élesztőt felfuttatod, hájat ledarálod /hártyáit szedd le/ három részre osztod, lisztből rétes tésztát készítesz nyújtod rá a háj,pihi,nyújtod rá a háj és mégegyszer ua.ez pihi és végül ujjnyi vastagra nyújtod és szaggatod poginak vagy vékonyabbra nyújtod és töltöd lekvárral vagy dióval.Forró sütőbe sütöd.
A hájat ledarálod és keverd össze mint a vajat,a tésztát vékonyra kinyújtod rákened a háj 1/3-át és mint a bejglit feltekered rúdba és a két végét egymástra hajtod és egy picit nyomkod meg hogy lapos legyen kapsz egy "téglalapot"és kb15-20pec pihi és ugyanez és mégegyszer és a harmadik után pihi és akkor már formálod, ha pogi lesz belőle akkor amikor tetejét kened tojássál figyelj, hogy ne csurogjon a tojás az oldalára,mert a leveleket visszafogja, és ha valami más akkor is csak a hajtott részét kend ahol a tészta vágva van oda ne csurogjon tojás.
Hájas pogi vagy bármilyen süti marisom módra..
2007.03.24. 22:38 marisomm
Szólj hozzá!
Címkék: sütemény lekvár leveles-tészta sós-sütemény
A bejegyzés trackback címe:
https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr476210039
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.