Boccacció szelet marisom módra
6 tojás fehérjét, felverjük habnak, majd hozzáadagolunk 25 dkg porcukrot, egyenként belekeverjük a 6 tojás sárgáját. / én eddig ezt géppel keverem össze /
A kemény habba lazán / már nem géppel / könnyed mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze, belekeverünk 20 dkg darált diót, 5 dkg zsemlyemorzsát és fél csomag sütőport.
Sütőpapírral kibélelt 30x20 tepsibe simítjuk a masszát és 200 fokon kb.25 perc alatt, megsütjük. Ajtót nem szabad kinyitni, mert akkor összeesik a tészta, én, ha érzem az illatát, akkor nézem meg, majd tűpróba után, ha nem ragad, veszem ki.
Egyébként egy nagyon könnyű, laza, finom tészta.
Krém: 2 dl tej, 2 dl erős kávé, 2 tojás sárgája, 4 evőkanál liszt, ezeket felfőzzük, kemény sűrű masszává.
25 dkg vajat, 25 dkg porcukorral habosra keverünk és hozzáadjuk a kihűlt kávés masszát, jól összedolgozzuk, én géppel szoktam párpercig, mert így rendkívül finom habos krémet kapunk.
A kihűlt tésztára simítjuk a finom habos krémet.
Krém tetejére vagdalt, pörkölt diót szórunk.
Tovább tart leírni, mint elkészíteni, ajánlom mindenkinek, aki szereti az igazi finom süteményt.
Sok sikert és jó étvágyat!