HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Boccacció szelet marisom módra..

2007.09.13. 22:06 marisomm

Boccacció szelet marisom módra

6 tojás fehérjét, felverjük habnak, majd hozzáadagolunk 25 dkg porcukrot, egyenként belekeverjük a 6 tojás sárgáját. / én eddig ezt géppel keverem össze /

A kemény habba lazán / már nem géppel / könnyed mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze, belekeverünk 20 dkg darált diót, 5 dkg zsemlyemorzsát és fél csomag sütőport.

Sütőpapírral kibélelt 30x20 tepsibe simítjuk a masszát és 200 fokon kb.25 perc alatt, megsütjük. Ajtót nem szabad kinyitni, mert akkor összeesik a tészta, én, ha érzem az illatát, akkor nézem meg, majd tűpróba után, ha nem ragad, veszem ki.

Egyébként egy nagyon könnyű, laza, finom tészta.

Krém: 2 dl tej, 2 dl erős kávé, 2 tojás sárgája, 4 evőkanál liszt, ezeket felfőzzük, kemény sűrű masszává.

25 dkg vajat, 25 dkg porcukorral habosra keverünk és hozzáadjuk a kihűlt kávés masszát, jól összedolgozzuk, én géppel szoktam párpercig, mert így rendkívül finom habos krémet kapunk.

A kihűlt tésztára simítjuk a finom habos krémet.

Krém tetejére vagdalt, pörkölt diót szórunk.

Tovább tart leírni, mint elkészíteni, ajánlom mindenkinek, aki szereti az igazi finom süteményt.

Sok sikert és jó étvágyat!

1 komment

Címkék: krém piskóta sütemény Dio

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr626210013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pudingocska 2007.09.22. 23:28:45

ezt tuti ki fogom próbálni, meg a hamburgert is. köszönöm szépen.:) A képviselőfánknak pedig azóta is a csodájára jár mindenki.
süti beállítások módosítása