HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Sajtos kocka marisom módra..

2007.10.27. 22:59 marisomm

Sajtos kocka

50 dkg liszt, 25 dkg ráma, 20 dkg sajt, 2 tojássárgája, ízlés szerint só, / én négy mokkáskanállal teszek /2 dkg élesztő felfuttatni /az élesztőt 1 dl tejföllel és egy pici cukorral keverem/, + 1 dl tejföl az összegyúráshoz, persze ez liszt függő, könnyen gyúrható legyen a tészta.

Az egészet összegyúrni, hűtőben pihentetni pár órát, vagy akár egy napot is, kinyújtani ujjnyi vastagra, tojásfehérjével megkenni, megszórni reszelt sajttal, köménnyel, szezámmaggal ki mit szeret, kiskockára vágni és 200 fokon megsütni.

Kimondottan finom könnyen elkészíthető és másnap is nagyon finom sós tészta, ha marad akkor még egy hét múlva is finom, kipróbáltam, gondolom a sok sajt teszi , nekem nagy sikerem van vele ahányszor sütöm..

Az olvadó sajt íze a tésztában.. nyam..

Jó munkát és jó étvágyat!

15 komment

Címkék: sajt sós-sütemény kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr996210009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodza 2007.10.28. 01:26:31

Szia :) Tetszik a recept és biztosan meg is sütöm! Egyetlen apró észrevétel: nem ,,újnyi'', hanem ujjnyi :)

marisom 2007.10.28. 08:11:44

Szia! %wink% hát így jártam, de köszi, hogy észrevetted %smile%. Jó munkát!

2007.10.28. 08:50:04

Köszi a receptet, mindjárt hozzáfogok. Szép vasárnapot: Írisz

margit2 2007.11.16. 21:01:05

Szia Maris! Ebben a formában is kipróbálom a sajtos kockát majd. Tetszik a recid! %razz%

margit2 2007.12.09. 16:04:27

Ma végre megcsináltam, és isteni finom lett!!!!! Köszi a recit! %biggrin%

marisom 2007.12.09. 16:37:36

Nagyon örölök, hogy ízlett! Nálunk is nagy sikere van mindig. %smile%

vnjudit 2007.12.12. 05:45:29

Én is kipróbáltam, és nagy sikere lett %smile% Szép napot!

marisom 2007.12.12. 06:00:00

Szia vnjudit! Meglestem ám, nagyon szép lett, csodás pereceket készítettél! Gyere és vigyél bármit, szeretettel adom. Neked is szép napod legyen!

vnjudit 2007.12.12. 06:19:07

Oh, köszönöm szépen %biggrin%! Kinéztem a hamburgert is, meg még egy-két dolgot %wink%.

judit 2007.12.15. 22:15:10

szia tudnal nekem tanacsot adni bejgli ügyben eddig ketszer probaltam különbözö receptet de mindig berepedt a teteje mi lehet az oka? félek neki állni

marisom 2007.12.16. 07:38:16

Én úgy tudom, hogy a híg vagy meleg a töltelék akkor reped be a bejgli teteje. Én tettem be egy recit bejgliről és képet is, ha azt követed akkor nem valószínű, hogy lesz gondod, próbáld azt követni. De azért attól se félj ha bereped attól még nagyon finom a bejgli, én is jártam már úgy és mégis elfogyott. Legyen szép napod és merészen próbálkozzál, hiszen a próba adja aztán a rutint.%smile%

2007.12.16. 13:55:10

köszi a receptet kiprobaltam 2 makost me kettö diost most csak az egyik makosnak repedt meg a teteje a többi az szep lett a fene tudja miert mindig a makossal van a gond

marisom 2007.12.16. 21:34:31

Gratulálok, nagyon örülök, ilyen velem is előfordult, de szerintem mindenkivel a történelem során %smile% További kellemes nézelődést és jó munkát a sütésekhez!

S 2007.12.31. 14:16:39

Szeretném megköszönni a jó tippet. Most sütöm az első adagot a Sajtos Kockából, hatalmasra megnőltek, és egyszerűen gyönyörűség a szemnek. Boldog Új Esztendőt, és még sok finomságot, bár ezt nálad mindíg megtaláljuk. Köszi.

marisom 2007.12.31. 21:24:58

Köszönöm S és Neked is szeretetteljes, békés, boldog, örömökben gazdag új évet kívánok!
süti beállítások módosítása