Hercegnő burgonya marisom módra..
Egy kg krumplit meghámozok és felteszem főzni, sós vízbe,
amikor kész akkor leszűröm róla vizet és fedő nélkül hagyom megszikkadni,
majd krumplinyomón átnyomom,
teszek hozzá négy tojássárgáját, szerecsendiót, egy pici öröltborsot, 10dkg vajat és kb 5 dkg reszelt sajtot.
Jól összekeverem, olyan jó habosra,
nyomózsákba teszem
és vajazott sütőlapra bármilyen formát nyomok, de lehet csak kis halmokat formálni,
200 fokra előmelegített sütőbe teszem, és szép aranysárgára sütöm.
Mint körítés nagyon ízletes és mutatós,
eteti magát, szaftos, mártásos ételek mellé fogyasztjuk,
de mi a rántott hús mellett is nagyon szeretjük %smile%
csak úgy önmagában is nagyon kapós.
Jó munkát, majd jó étvágyat!