Cassata Alla Siciliana marisom módra..
Nem vagyok szakácskönyv gyűjtő..
viszont sütni, főzni nagyon szeretek.. ha az időm engedi..
nagy gyűjteményem nincs, viszont a fantáziám az határtalan.. ha megragad egy sütemény látványa, akkor beindul a képzelet..
Először elképzelem az ízét, majd az állagát és így tovább.
Így jártam a Cassata Alla Sicilianaval is, ahogy megláttam egy könyvbe, onnantól működött a fantáziám.. alkottam és ez lett belőle..
Piskótát sütöttem öt tojásból, a szokásos módon.
A krémhez 25 dkg mascarpone, 6 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin, pici tej a zselatin olvasztáshoz, 3 evőkanál cukor, aszalt gyümölcs apróra vagdalva, rum a gyümölcs áztatáshoz, finom konyak a piskóta locsoláshoz.
A gyümölcsöt apróra vagdaltam és 3 órát rumba áztattam.
Folpackal kibéleltem a formát, beleszabtam a piskótát, elkészítettem a krémet.
Mascarpónét a cukorral habosra kevertem, tejszínt felvertem habnak, a kevés tejbe felolvasztott zselatint a keményre vert tejszínhez öntöttem, jól összekevertem.
A mascarponéhoz adagoltam a tejszínt és végül lazán belekevertem a gyümölcsöt,
majd az egészet a piskótával bélelt formába öntöttem, ráhelyeztem a felső lapot és hidegre tettem, összeérni és megkeményedni,
végül olvasztott csokoládéval bevontam.
Szilveszter lévén én nagyon meglocsoltam a tésztát konyakkal, de ez el is maradhat, elég a rumba áztatott gyümölcs pikáns íze is.
Tovább terveztem, mint amennyi idő alatt elkészítettem.
Nekem nagyon ízlett, na és az unokáknak a krém.. %smile%
Jó munkát, majd jó étvágyat!