Thomas torta marisom módra..
Elég nehéz lesz leírni a torta történetét, ha röviden írom, akkor azt mondom nem is volt olyan nehéz.. mondom ezt ma.. de mást mondtam pénteken..
Egy kicsit ismerni kell hozzá a marcipánt, nekem már közel 10 éve belopta magát a szívembe, na és persze az ízlelőbimbók sem tiltakoznak ellene.
Kapcsolatom a marcipánnal akkor kezdődött mikor Krisszta esküvőjéhez készülődtünk / na de az egy másik történet, egyszer talán eljutok oda és leírom /, és természetesen azóta is tart.
A hozzávalók kicsit gigantikus méretűnek tűnhetnek, de 17 heten voltunk és ez a szám már önmagáért beszél..
16 tojásból készült a piskóta szerdán, hogy egy kicsit száraz legyen, mert akkor könnyebb vele dolgozni, mondom én.
Krémhez 10 tojássárgáját használtam fel, 16 evőkanál cukorral habosra kevertem, mintha piskótát sütnék, majd az egészet gőz fölé tettem és ott kevertem tovább, simán fakanállal, hozzá adtam 3 evőkanál igazi finom kakaót, és egy tábla felolvasztott finom étcsokit, majd gőz fölött sűrűre főztem.
50 dkg vajat habosra kevertem, kihűlt csokis masszát hozzáadagoltam és géppel nagyon jól összedolgoztam, ez egy fontos mozzanat, mert ezáltal lesz a krém habos, könnyű.
A tésztát feldaraboltam, megkentem krémmel és kezdődött a burkolás. Marcipánból kb 80 dkg fogyott.
Marcipán, ha friss könnyen alakítható, ha kemény egy két pillanat a mikróba és máris formálható / itt nagyon kell vigyázni, a belseje lesz hamarabb meleg és tényleg csak pár pillanat kell, nehogy égési sérülés legyen /
Porcukor helyettesíti a lisztet, azzal szórom meg, hogy ne tapadjon le, mikor kinyújtom. Nyújtáshoz használom a nyújtófát, művelet pont olyan, mint a tésztanyújtás.
Kellett még hozzá egy kis mesevilág.. de azt az unokák megoldják.
felszeletelés után a belseje így nézett ki
Valahogy így hangzik a Thomas története.. én vallomásom ez, a mesetortáról, a sütés szépségeiről és egyáltalán a kedves kérések teljesítésének a fortélyairól.