Kijevi csirkemell marisom módra..
Klasszikus vasárnapi ebéd nálunk, húsleves és valamilyen hús, hiszen egész héten csak úgy kutyafuttában.. ilyenkor aztán valami finomat, valami olyat, ha rágondolok, már össze is fut a nyál a számba.. így döntöttem a kijevi csirkemell mellett.
Mondanom sem kell, eleve a hozzávalók már nagyon izgatják a fantáziát.. olvadó sajt, az olvadt vaj fűszerekkel keveredő íze.. nyam..
Öt dkg vajat, összekeverek 15 dkg sajttal, a sajt vegyes, mert van belereszelve füstölt sajt is, fűszerezem, szerecsendióval, borssal, majd fóliába, hűtőbe teszem, kifagyni, mert akkor lehet szépen szeletelni.
Csirkemellet középen felvágom, vigyázva, hogy sehol se szúrjam át majd folpack között, szétnyitva megklopfolom, sózom, megtöltöm a kifagyott töltelékkel, panírozom a szokásos módom.
Nagyon vigyázok, hogy a hústű jól összefogja.
Forró olajban kisütőm, mediterrán zöldségkeveréket adok hozzá., majd jó étvággyal elfogyasztjuk.