HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Kijevi csirkemell marisom módra..

2008.04.13. 14:26 marisomm

Kijevi csirkemell marisom módra..

Klasszikus vasárnapi ebéd nálunk, húsleves és valamilyen hús, hiszen egész héten csak úgy kutyafuttában.. ilyenkor aztán valami finomat, valami olyat, ha rágondolok, már össze is fut a nyál a számba.. így döntöttem a kijevi csirkemell mellett.

Mondanom sem kell, eleve a hozzávalók már nagyon izgatják a fantáziát.. olvadó sajt, az olvadt vaj fűszerekkel keveredő íze.. nyam..

Öt dkg vajat, összekeverek 15 dkg sajttal, a sajt vegyes, mert van belereszelve füstölt sajt is, fűszerezem, szerecsendióval, borssal, majd fóliába, hűtőbe teszem, kifagyni, mert akkor lehet szépen szeletelni.

Csirkemellet középen felvágom, vigyázva, hogy sehol se szúrjam át majd folpack között, szétnyitva megklopfolom, sózom, megtöltöm a kifagyott töltelékkel, panírozom a szokásos módom.

Nagyon vigyázok, hogy a hústű jól összefogja.

Forró olajban kisütőm, mediterrán zöldségkeveréket adok hozzá., majd jó étvággyal elfogyasztjuk.

1 komment

Címkék: főétel csirkehús

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr916209958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi 2008.04.16. 08:07:45

Üdv! jó ez a "marisom módra" kitétel, szabadon megengedi a kilengéseket az alapreceptektől. Jelen esetben a sajt belecsempészését a fűszervajba. Ettől persze finom így is, de nem kijevi.
süti beállítások módosítása