Gundel palacsinta marisom módra..
Palacsinta a leheletvékony csemege.. ínycsiklandó, dióval töltött kedvenc.. na és a rumos csokoládés öntet, olyan kulináris élvezet, hogy most írás közben is összeszalad a nyál a számba..
Szokásos módon palacsintát készítünk. Az én palacsintám.. az úgy készül, hogy leütök vagy 10 tojást és adagolom hozzá a lisztet, majd, teszek hozzá tejet, végül még buborékos ásványvizet is, na meg pici cukrot és természetesen egy csipet sót is, és nekem akkor jó a tészta, mikor a tejszín sűrűségére hasonlít.
Diótöltelék:
3 dl tejszín, 25 dkg darált dió, 5 dkg mazsola, 15 dkg cukor, fél dl rum, egy narancs reszelt héja.
A tejszínt felforrósítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, felforraljuk, csak egyet rottyanjon.
Megtöltjük a palacsintákat.
Csokoládés-rumos öntet:
Egy tábla finom étcsokoládé, kettő dl tej, 3 tojássárgája, kettő evőkanál finom valódi kakaó, egy evőkanál olvasztott vaj, 3 evőkanál cukor, fél dl rum.
A csokoládét a meleg tejben felolvasztjuk, levesszük a tűzről, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük, ha nagyon sűrű lenne, adunk még hozzá egy kis forralt tejet.
Megtöltött palacsintára öntjük, jó étvággyal elfogyasztjuk, és közben mosolyogva bezsebeljük a család dicsérő szavait, és megígérjük, hogy nem sokára újból elkészítjük, mert nem nagy ördöngösség..