HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Gundel palacsinta marisom módra..

2008.04.16. 21:24 marisomm

Gundel palacsinta marisom módra..

Palacsinta a leheletvékony csemege.. ínycsiklandó, dióval töltött kedvenc.. na és a rumos csokoládés öntet, olyan kulináris élvezet, hogy most írás közben is összeszalad a nyál a számba..

Szokásos módon palacsintát készítünk. Az én palacsintám.. az úgy készül, hogy leütök vagy 10 tojást és adagolom hozzá a lisztet, majd, teszek hozzá tejet, végül még buborékos ásványvizet is, na meg pici cukrot és természetesen egy csipet sót is, és nekem akkor jó a tészta, mikor a tejszín sűrűségére hasonlít.

Diótöltelék:

3 dl tejszín, 25 dkg darált dió, 5 dkg mazsola, 15 dkg cukor, fél dl rum, egy narancs reszelt héja.

A tejszínt felforrósítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, felforraljuk, csak egyet rottyanjon.

Megtöltjük a palacsintákat.

Csokoládés-rumos öntet:

Egy tábla finom étcsokoládé, kettő dl tej, 3 tojássárgája, kettő evőkanál finom valódi kakaó, egy evőkanál olvasztott vaj, 3 evőkanál cukor, fél dl rum.

A csokoládét a meleg tejben felolvasztjuk, levesszük a tűzről, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük, ha nagyon sűrű lenne, adunk még hozzá egy kis forralt tejet.

Megtöltött palacsintára öntjük, jó étvággyal elfogyasztjuk, és közben mosolyogva bezsebeljük a család dicsérő szavait, és megígérjük, hogy nem sokára újból elkészítjük, mert nem nagy ördöngösség..

2 komment

Címkék: csokoládé édesség Dio

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr516209955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klikk 2008.04.16. 22:41:02

Én is szívesen teletömném a zsebed dícsérettel! Nagyon szuper!

receptjeim 2008.04.17. 06:04:49

már meg is tetted %smile%
süti beállítások módosítása