Nagyon kedves feladatom van.. születésnapi tortát készítek, egy tündéri kislánynak.. tegnap már megtettem az előkészületeket, elkészült a piskóta, ma krém készítés, töltés, díszítés szerepelt a feladataim között..
Krém:
8 tojás sárgáját, 8 evőkanál kristálycukorral, jól kikevertem, pontosan úgy mintha piskótát sütnék.
Közben már egy lábasba kezdett forrni a víz, a felvert tojássárgáját, ráhelyeztem a másik fazékra és vízgőzön kevertem tovább, először hígabb volt, majd aztán kezdett sűrűsödni, hozzáadtam 3 evőkanál igazi finom kakaót, majd addig kevergettem, míg elérte a megfelelő sűrűséget.
Fél kg rámát habosra kevertem, a kihűlt krémet hozzáadagoltam, jól felhabosítottam. A tortalapokat háromba elvágtam, és kezdődhetett a töltés.
A csokis krémek nagyon bírják a meggyes ízesítést, ezért minden lapot először megkentem meggyel és utána krémmel, így haladtam szépen sorba, míg el nem fogytak a lapok.
Majd jött a torta befejezése, díszítése, de az már holnapi történet, hiszen az ünnepi tortát először az ünnepeltnek kell látnia..