Túrós béles marisom módra..
Mára nem volt sütemény.. a fogyasztó társadalom apraja, nagyja szívesen veszi, ha van mihez nyúlni, mondhatnám úgy is, kell egy kis nasika..
Végül is a túrós béles mellett döntöttem, gyorsan kész, finom is, ha véletlenül a kutyának sem kell, akkor is elfogy, mert én nagyon szeretem, de soha nincs ilyen gond, inkább az a probléma, hogy gyorsan eltűnik a tálcáról.
Tészta:
25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 evőkanál cukor, kettő kanál kakaó, egy tojássárgája, kettő mokkáskanál sütőpor és annyi tejföl, hogy könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk. Két cipót formálunk belőle.
Elkészítjük a krémet:
50 dkg túrót, átnyomunk szitán, vagy csak nagyon finom aprólékosra kidolgozzuk, négy tojássárgáját, 25 dkg porcukorral, öt dkg vajjal, kettő evőkanál búzadarával, kettő csomag vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával összedolgozzuk, a felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük.
Őzgerincformát kibéleljük sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk, olyan nagyra, hogy a krémet felülről be tudjuk takarni vele és kibéleljük a sütőformákat, a tészta közepére tesszük a krémet, majd ráhajtjuk a tésztát.
200 fokos sütőbe készre sütjük, tűpróba itt is jól jön, ha kész, akkor kivesszük, pihentetjük, hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk, és már nagyon várjuk, hogy fogyasztható legyen. Nagyon finom, csak ajánlani tudom.