HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Túrós béles őzgerincformában marisom módra..

2008.04.21. 21:14 marisomm

Túrós béles marisom módra..

Mára nem volt sütemény.. a fogyasztó társadalom apraja, nagyja szívesen veszi, ha van mihez nyúlni, mondhatnám úgy is, kell egy kis nasika..

Végül is a túrós béles mellett döntöttem, gyorsan kész, finom is, ha véletlenül a kutyának sem kell, akkor is elfogy, mert én nagyon szeretem, de soha nincs ilyen gond, inkább az a probléma, hogy gyorsan eltűnik a tálcáról.

Tészta:

25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 evőkanál cukor, kettő kanál kakaó, egy tojássárgája, kettő mokkáskanál sütőpor és annyi tejföl, hogy könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk. Két cipót formálunk belőle.

Elkészítjük a krémet:

50 dkg túrót, átnyomunk szitán, vagy csak nagyon finom aprólékosra kidolgozzuk, négy tojássárgáját, 25 dkg porcukorral, öt dkg vajjal, kettő evőkanál búzadarával, kettő csomag vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával összedolgozzuk, a felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük.

Őzgerincformát kibéleljük sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk, olyan nagyra, hogy a krémet felülről be tudjuk takarni vele és kibéleljük a sütőformákat, a tészta közepére tesszük a krémet, majd ráhajtjuk a tésztát.

200 fokos sütőbe készre sütjük, tűpróba itt is jól jön, ha kész, akkor kivesszük, pihentetjük, hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk, és már nagyon várjuk, hogy fogyasztható legyen. Nagyon finom, csak ajánlani tudom.

4 komment

Címkék: túró sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr996209951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vnjudit 2008.04.22. 14:08:52

Nahát tegnap pont ilyet sütöttem én is (most eszem az utolját) %wink%, bár én picit másképp csinálom %smile%. A torta nagyon szép lett %biggrin%! Jó pár recit tettél fel, amit ki fogok próbálni. Szép napot Nektek!

Manólány 2008.04.22. 20:34:06

Jól néz ki , de a torta kicsit jobb:)

marisom 2008.04.25. 06:18:18

Vnjudit, köszönöm! Kerestem a recidet, merre találom..?

receptjeim 2008.04.25. 06:19:27

Manólány a kettő ég és föld, de egy biztos mind a kettő finom volt.
süti beállítások módosítása