HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Csülök marisom módra..

2008.04.28. 22:10 marisomm

Csülök.. magam részéről az elsőt, míg párom a hátsó csülköt szereti, na nehogy összevesszünk, hogy milyen is legyen, veszek ilyet is és olyat is, mindenkinek legyen meg a kedvence.. aztán veszek egy nagy fazekat a megtisztított csülköt, beleteszem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom és minden finom fűszert, hozzáteszek, olyat, mint a borókabogyót, babért, szegfűborsot, na és a szegfűszeg sem maradhat ki, meg persze egypár gerezd fokhagyma is kell a fazékba, és természetesen egy fej hagymát is hozzá karikázok.. puhára főzöm.

Körítés burgonya lesz, ezért ezt is előkészítem.

Előveszem a tepsit és zsírt, a sokat szidott finom házizsírral / én sütöm zsírszalonnából a töpörtyű kedvéért /, kikenem a tepsit, jó vastagon, majd a krumpli alulra, felülre a csülök kerül, teszek hozzá két merőkanál levet is a csülök főzővízéből és 200 fokra előmelegített sütőbe, tolom, hogy megadjam a kegyelem döfést és finom ropogósra süssem a csülökbőrét, mielőtt teljesen kész lesz vastagon megszórom felkarikázott vöröshagymával és ezzel már készre sütöm, közbe szorgalmasan locsolgatom.

Tulajdonképpen az ötletet a csülök pékné módra adta, na de hát ez marisom módra készült, csak úgy, mert nagyon szeretjük a finom fűszeres ízeket.

2 komment

Címkék: zöldség csülök főétel sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr616209945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gondaanyu 2008.04.29. 14:20:28

Ezt mi is szeretjük. Megsütöttem a sajtos kockát, nagyon ízlett mindenkinek. Köszi!

receptjeim 2008.05.01. 08:17:46

gondaanyu mi is nagyon szeretjük
süti beállítások módosítása