Csülök.. magam részéről az elsőt, míg párom a hátsó csülköt szereti, na nehogy összevesszünk, hogy milyen is legyen, veszek ilyet is és olyat is, mindenkinek legyen meg a kedvence.. aztán veszek egy nagy fazekat a megtisztított csülköt, beleteszem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom és minden finom fűszert, hozzáteszek, olyat, mint a borókabogyót, babért, szegfűborsot, na és a szegfűszeg sem maradhat ki, meg persze egypár gerezd fokhagyma is kell a fazékba, és természetesen egy fej hagymát is hozzá karikázok.. puhára főzöm.
Körítés burgonya lesz, ezért ezt is előkészítem.
Előveszem a tepsit és zsírt, a sokat szidott finom házizsírral / én sütöm zsírszalonnából a töpörtyű kedvéért /, kikenem a tepsit, jó vastagon, majd a krumpli alulra, felülre a csülök kerül, teszek hozzá két merőkanál levet is a csülök főzővízéből és 200 fokra előmelegített sütőbe, tolom, hogy megadjam a kegyelem döfést és finom ropogósra süssem a csülökbőrét, mielőtt teljesen kész lesz vastagon megszórom felkarikázott vöröshagymával és ezzel már készre sütöm, közbe szorgalmasan locsolgatom.
Tulajdonképpen az ötletet a csülök pékné módra adta, na de hát ez marisom módra készült, csak úgy, mert nagyon szeretjük a finom fűszeres ízeket.