Soha nem hozott lázba, hogy neki álljak gyrost készíteni, láttam róla sok képet, de úgy igazán nem jutottam odáig, hogy el is olvassam a receptet. Múlt szombaton jött az ötlet, hogy ez legyen az ebéd.
Neki álltam olvasni recepteket, de hasábburival nem igazán akartam elkészíteni, tudtam, hogy pitatészta kellene, aztán gondoltam egy nagyot..
Íme ahogy én készítettem:
2 csibemellet vékony csíkokra vágtam, forrósítottam olajat egy serpenyőbe, bele tettem a húst, fűszereztem: oregánó, bors, kömény, babér, majoránna, kakukkfű, rozmaring, fokhagyma, só és készre sütöttem.
Közbe készítettem a tésztát: 50 dkg liszt, 2,5 dl víz, 2 dkg élesztő, kettő evőkanál olaj, só, teáskanál oregánó, ezekkel, a hozzávalókkal kelt tésztát készítettem.
Mikor elkészült a tészta, kétfelé vettem, az egyik részt vékonyra nyújtottam és kibéleltem vele a tűzhely tepsijét, és beletöltöttem a kész húst, vékonyra karikázott lilahagymát tettem rá, majd fokhagymás, kapros tejföl joghurt keverékkel öntöttem le, betakartam a tészta másik felével, átkentem egy tojássárgájával és 200 fokon készre sütöttem.
Nem bántam meg, hogy végül is így készítetem, nagyon finom ebéd kerekedett belőle. A vékony tészta beburkolta a húst, a hagyma ropogós maradt, ízek, amit a sok fűszer a hús, és a hagyma alkotott, azt leírni nem lehet.. önmagáért beszélt, pillanatok alatt eltűntettük a tepsiről az én gyroszomat és még morzsája sem maradt..