Ma lángos volt ebédre, olyan igazi krumplis lángos, a megfőzött krumplit soknak találtam, és mivel hátra volt még a napi kenyérsütés ahhoz félre tettem. Aztán nekiálltam és végül zsemle mellett döntöttem.
Így készült:
30 dkg kenyérliszthez adtam, 5 dkg fehér tönkölylisztet, 15 dkg finomlisztet, 10 dkg főtt krumplit, 2 dl tejet, 2 evőkanál kovászt, csipet élesztőt, egy tojást, egy teáskanál sót, egy teáskanál citromlevet és egy csapott evőkanál házi zsírt. A hozzávalókat összedolgoztam, kelesztő tálba tettem. 30 perc pihenés után jól átdolgoztam a tésztát és a sorsára hagytam. Amikor megkelt lazán átgyúrtam, majd 9 egyenlő részre osztottam, kb. 35 percet hagytam pihenni zsírozott tepsin, 2 evőkanál tejbe 1 mokkáskanál sót tettem és ezzel átkentem a tésztát majd ráborítottam egy másik tepsit, hogy befedjem, kelesztés után lespricceltem vízzel és így letakarva 200 fokos sütőben készre sütöttem. Az utolsó 5 percben vettem le róla a másik tepsit.
Íme az eredmény:
Nem bántam meg, hogy így döntöttem.