Sörben pirított csülök marisom módra..
Csülök minden variációba jöhet.. ezt a receptet valahol olvastam és alakítottam magam kedvére.
A csülköt bőröstül kockára vágjuk. Egy nagy vöröshagymát fölaprítunk, olajon a hússal együtt megpirítjuk, fűszerezzük.
Szórtam rá őrölt borsot, őrölt szerecsendiót, szegfűborsot, majoránnát, sót, reszeltem hozzá friss gyömbért, fokhagymát, tettem bele egy babérlevelet, a fűszerekkel együtt még egy kicsit rotyogtattam, majd ráöntöttem a sört, aminek a mennyisége kb. egy üveg volt.
Gyakran kevergettem, majd amikor a levét kezdte elfőni és a hús majdnem puha volt akkor, tepsibe tettem.
Míg a csülök készült, elkészítettem hozzá a krumplit, negyedeltem, majd sós vízbe félkeményre megfőztem, leszűrtem és a csülök alá bélésnek a tepsibe tettem.
200 fokos sütőbe együtt a kettőt megpirítottam.